máte taky tak rádi polévky???? Já můžu tedy všechny kromě dršťkové. Bléééé to bych nepozřela :-(
celer
mrkev
petržel
kuřecí maso
květák
brokolice
bobkový list, černé pepř, nové koření, sůl
špaldová mouka, vejce a sůl - na kapání
já všechnu očištěnou zeleninu hodila do tlakáče, přidala maso, koření a
vařila cca hodinu.
Mezitím jsem si udělala kapání. Já připravila manžel ručně zpracovával.
Těsto musí být opravdu dosti tuhé aby se pak dalo na struhadle nastrouhat.
Uvařenou zeleninu pak nakrájím i s masem na kousky a přidám kapání a
nechám ještě jednou projít varem.
P.S. Kapání si dělám do zásoby, nastrouhané si ho nechám usušit na pečícím
papíru a pak už jen vždy stačí šáhnout po hotovém.
Pokud udeláš kapani řídké, můžeš ho přes vidličku lit rovnou do polévky :)
OdpovědětVymazat