200 g špaldové mouky
špetka soli
120 g studeného másla
1 bílek na potření těsta
Na náplň:
5 středně velkých hrušek
2 žloutky
Bílý bio jogurt
60 g třtinového cukru
30 g špaldové mouky
Rozinky a ovesné vločky
Na drobenku:
Vločky, lžička třtinového cukru, lžička skořice, půl lžičky kokosového oleje
1. PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Troubu rozpalte na 200 °C. Z mouky, másla nakrájeného na kousky, soli a dvou tří lžic vody vypracujte vláčné těsto. Jestliže se lepí, přisypte trošku mouky; pokud se naopak rozpadá, přidejte kousek másla. Těsto si vyválíme a dáme do formy kterou jsme vymazali koko.olejem Dejte do trouby na 15min předpéct.
2. POKLAĎTE HRUŠKY A KRÉM
Mezitím oloupejte hrušky, zbavte je jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte ostatní suroviny na náplň. Korpus vyjměte z trouby, potřete koláče bílkem a na minutu ho vraťte do trouby – těsto se tak zatáhne a při naplnění krémem se nerozmáčí. Poté vějířovitě poklaďte plátky hrušek a zalijte jogurtovým krémem. Pečte dalších dvacet minut, až krémová směs začne tuhnout.
3. POSYPTE DROBENKOU
Zatímco se koláč peče, připravte si z uvedených surovin drobenku. Posypte jí koláče a pečte ještě asi deset minut, aby se zabarvila dozlatova.
pondělí 6. října 2014
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat