pátek 17. října 2014

* ZELENINOVÝ VÝVAR S KAPÁNÍM *

máte taky tak rádi polévky???? Já můžu tedy všechny kromě dršťkové. Bléééé to bych nepozřela :-(

celer
mrkev
petržel
kuřecí maso
květák 
brokolice
bobkový list, černé pepř, nové koření, sůl

špaldová mouka, vejce a sůl - na kapání

já všechnu očištěnou zeleninu hodila do tlakáče, přidala maso, koření a vařila cca hodinu.
Mezitím jsem si udělala kapání. Já připravila manžel ručně zpracovával. Těsto musí být opravdu dosti tuhé aby se pak dalo na struhadle nastrouhat.
Uvařenou zeleninu pak nakrájím i s masem na kousky a přidám kapání a nechám ještě jednou projít varem.


P.S. Kapání si dělám do zásoby, nastrouhané si ho nechám usušit na pečícím papíru a pak už jen vždy stačí šáhnout po hotovém. 


1 komentář:

  1. Pokud udeláš kapani řídké, můžeš ho přes vidličku lit rovnou do polévky :)

    OdpovědětVymazat