Takže když nechtěl polévku musel alespoň dýni nakrájet na kostičky :-) Pak už jsem to šoupla sdo trouby na 200st cca na hodinku.
Dýně opravdu bylo hodně, tak z jedné části jsem udělala dýňové gnocchi a z druhé části tento koláč.
Ingredience
1 šálek špaldové mouky
3/4 šálku celozrnné pšeničné mouky
vrchovatá lžíce pečícího prášku bez fosfátů
6 lžic sirupu (javorový, agáve, rýžový)
lžíce perníkového koření
hrnek mléka (mandlové, kokosové)
4 lžíce oleje
velká hrst rozinek a brusinek předem spařených
hrst posekaných ořechů
citronová šťáva
špetka soli
3 mrkve najemno nastrouhané
asi miska uvařené dýně
2 jablka nastrouhané
1 odtučněný tvaroh (pro vegany tofu tvaroh)
3 lžíce javorového sirupu
hrst namletých vlašských ořechů
citronová šťáva a kůra
Postup:
Rozehřejeme troubu na 170°C. Dýni rozmačkáme a smícháme dohromady se všemi ostatními ingrediencemi, je jedno v jakém pořadí. Vypracujeme poměrně řídké těsto, které vlijeme do formy (cca 26cm).
Pečeme asi 50 minut- ke konci hlídáme, aby se povrch nespálil. Vyndáme a necháme vychladit.
Když je koláč studený a tuhý, smícháme tvaroh se sirupem a citr. šťávou a kůrou a ořechy a pomažeme povrch. Ještě jsem na tvaroh nastrouhala kostičku čokolády a posypala oříška a dala přes noc vychladit do lednice.
0 komentářů:
Okomentovat