úterý 14. října 2014

* PODZIMNÍ KOLÁČ PLNÝ PŘEKVAPENÍ *

dnes mám dýňový den. Už dlouho se tu na mě smála jedna veliká dýně. A polévku z ní jsme teď měli snad každý týden. Né že by mi to nějak vadilo, ale manža by asi nebyl nadšenej.
Takže když nechtěl polévku musel alespoň dýni nakrájet na kostičky :-) Pak už jsem to šoupla sdo trouby na 200st cca na hodinku.

Dýně opravdu bylo hodně, tak z jedné části jsem udělala dýňové gnocchi a z druhé části tento koláč.

Ingredience

1 šálek špaldové mouky
3/4 šálku celozrnné pšeničné mouky
vrchovatá lžíce pečícího prášku bez fosfátů
6 lžic sirupu (javorový, agáve, rýžový)
lžíce perníkového koření
hrnek mléka (mandlové, kokosové)
4 lžíce oleje
velká hrst rozinek a brusinek předem spařených
hrst posekaných ořechů
citronová šťáva
špetka soli
3 mrkve najemno nastrouhané
asi miska uvařené dýně
2 jablka nastrouhané




1 odtučněný tvaroh (pro vegany tofu tvaroh)
3 lžíce javorového sirupu
hrst namletých vlašských ořechů
citronová šťáva a kůra


Postup:
Rozehřejeme troubu na 170°C. Dýni rozmačkáme a smícháme dohromady se všemi ostatními ingrediencemi, je jedno v jakém pořadí. Vypracujeme poměrně řídké těsto, které vlijeme do formy (cca 26cm). 



Pečeme asi 50 minut- ke konci hlídáme, aby se povrch nespálil. Vyndáme a necháme vychladit. 

Když je koláč studený a tuhý, smícháme tvaroh se sirupem a citr. šťávou a kůrou a ořechy a pomažeme povrch. Ještě jsem na tvaroh nastrouhala kostičku čokolády a posypala oříška a dala přes noc vychladit do lednice.





0 komentářů:

Okomentovat